Vergoeding

Een belangrijke vraag die je wellicht hebt is of jouw behandeling voor bijvoorbeeld een maagverkleining straks vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Hieronder lees je hier meer over.  

dagbehandeling

Voor een vergoeding heb je een verwijsbrief nodig

De meeste behandelingen die wij aanbieden worden geheel of deels vergoed door de zorgverzekeraar. Twee belangrijke voorwaarden hiervoor zijn:

  • Je moet voldoen aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de behandeling.
  • Je hebt daarnaast een verwijsbrief nodig van je huisarts of verwijzer. De datum op de verwijsbrief moet een datum zijn vóór of gelijk aan de datum van de eerste afspraak.

De behandeling valt in deze gevallen dan vaak onder het basispakket. Dit betekent dat je verplicht eigen risico betaalt en dat de zorgverzekeraar alle verdere kosten betaalt (of een deel hiervan).

Een maagverkleining (mits je voldoet aan de voorwaarden) wordt vaak volledig vergoed, evenals een leefstijlinterventie met een leefstijlcoach. Afvallen met medicatie wordt vaak deels vergoed. Het is daarom altijd verstandig om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om zeker te weten of een behandeling deels of volledig vergoed wordt.

Lees verder om meer te weten over de uitzonderingen of download onze folder om te lezen wanneer je wellicht toch een deel van de kosten zelf moet betalen. 

kosten

Wanneer moet je toch een deel van de kosten zelf betalen?

Hieronder zetten we de uitzonderingen op een rij waardoor je wellicht toch een deel van de kosten zelf moet betalen.

Jouw zorg valt niet binnen het basispakket

Heb je zorg nodig die niet binnen het basispakket valt? Dan kan het zijn dat je een deel van de rekening zelf moet betalen. Dit is afhankelijk van je aanvullende verzekering. We raden aan om vooraf ook contact op te nemen met je zorgverzekeraar zodat je geen onverwachte kosten hebt.

Telefonische afspraak of contact via MijnOLVG

Heb je een telefonische afspraak met het Obesitas Centrum Amsterdam of contact via MijnOLVG over je behandeling? Dan kan je zorgverzekeraar deze kosten in rekening brengen. Dit heeft mogelijk gevolgen voor je eigen risico. Meer over eigen risico lees je hier.

Budgetpolis ZEKUR

Heb je de budgetpolis ZEKUR afgesloten? Houd er dan rekening mee dat je zorgverzekeraar soms maar een deel van de kosten vergoedt. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de restbetaling.

Word je door een andere zorgverlener doorverwezen dan je huisarts?

Niet iedere zorgverlener mag jou doorverwijzen naar een ziekenhuis. Twijfel je of je verwijzing geldig is? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Wij kunnen je hier uiteraard ook over adviseren.

Ben je al onder behandeling van een medisch specialist?

Neem voor de zekerheid van tevoren contact op met je zorgverzekeraar. Ook voor vragen over je zorgpolis en de hoogte van vergoedingen kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Meer weten?

Neem contact op met de afdeling Debiteuren: 020 – 59 93 746. De afdeling is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 13:00 uur.

Om te weten wat er allemaal onder de basisverzekering valt kun je ook kijken op de website van de Rijksoverheid.

Zorgverzekering | Rijksoverheid.nl – klik hier. 

Heb je vragen over de vergoeding van jouw behandeling?

Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Heb je vragen over de factuur?

Lees dan eerst de toelichting.

Heb je nog vragen?

Kom naar een van onze gratis online voorlichtingsavonden of neem contact met ons op.

Obesitas Centrum Amsterdam

Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 – 12.00 uur en 13.30 – 16.00 uur. 

In samenwerking met: