Aanmelden

Kijk eerst of je voldoet aan de voorwaarden voor een maagverkleining. Bereken hiervoor eerst je BMI. Wil je weten hoe het traject van een maagverkleining precies verloopt? Klik dan op de onderstaande button.

Verwijsformulier maagverkleining

Voldoe je aan de voorwaarden?

Maak dan een afspraak met je huisarts en bespreek jouw wensen. Je huisarts kan dan in zorgdomein ons verwijsformulier invullen en indienen. Het is heel belangrijk dat je huisarts alle vragen zo volledig mogelijk invult.

Let op zonder verwijsformulier wordt jouw maagverkleining niet vergoed door je verzekering.

Wil je graag nog advies? Neem dan contact met ons op.

Jouw aanmelding in behandeling

Nadat wij het ingevulde verwijsformulier via zorgdomein van je huisarts hebben ontvangen, neemt ons team de aanmelding in behandeling.

Je wordt hierna geïnformeerd of je in aanmerking komt voor het behandeltraject:  

  • Als je wel in aanmerking komt, ontvang je een uitnodiging voor de screening.
  • Als je toch (nog) niet in aanmerking komt, ontvang je uitleg waarom en krijg je direct een advies voor een alternatieve behandeling.

Heb je nog vragen?

Meld je aan voor onze gratis online voorlichtingsavond, neem contact met ons op via 020-51 08 040 of stuur
een e-mail naar obesitaspoli@olvg.nl.

“Dankzij Obesitas Centrum Amsterdam voel ik mij herboren.”
Jetske van Riel
55 jaar
screening-aanmelding

Wat gebeurt er na een positief advies voor een maagverkleining?

Uitgebreide informatie behandeltraject en uitnodiging screening 
Als je een positief advies hebt gekregen voor een maagverkleining krijg je uitgebreide informatie over het behandeltraject en je ontvangt een uitnodiging voor de screening.

Screening

Voordat er een medische screening plaatsvindt, heb je een afspraak met een psycholoog en een diëtist via onze zorgpartner Ksyos. Zij kijken of je al klaar bent voor een leven met een maagverkleining. 

Na deze afspraken volgt de uitslag:

  • Je bent geschikt voor een maagverkleinende operatie. In dat geval volgt een medische screening door het team van Obesitas Centrum Amsterdam.
  • Je bent nog niet geschikt voor een maagverkleinende operatie. Het kan zijn dat we concluderen dat je eerst nog een behandeling moet krijgen van een diëtist of psycholoog. Het advies is om dit behandeltraject eerst af te ronden voordat je doorgaat met een medische screening. 
De medische screening

Tijdens de medische screening wordt gekeken of je medisch klaar bent voor een operatie. Het is mogelijk dat je eerst nog een consult krijgt bij een internist, longarts of cardioloog om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw maagverkleining. 

Start behandelprogramma

Als je medisch goedgekeurd bent voor de operatie dan start het voortraject van ongeveer 6 weken.

Je krijgt diverse onderzoeken zoals een slaaponderzoek en een bloedonderzoek. Samen met ons team overleg je welk type maagverkleining geschikt voor jou is. Jouw persoonlijke situatie speelt hierin ook een rol. We hebben daarnaast ook een digitale keuzehulp die jou kan helpen bij het maken van een keuze.  

GA NAAR DE DIGITALE KEUZEHULP 

In het voortraject is ook een specifieke voorbereiding van belang. Deze voorbereiding helpt jou sneller te herstellen na jouw maagverkleining. Ook krijg je via onze zorgpartner Ksyos begeleiding in het aanleren van een nieuwe leefstijl en een nieuwe manier van eten. 

Voorlichtingsavond maagverkleining

Kom naar een van onze gratis online voorlichtingsavonden of neem contact met ons op.

Obesitas Centrum Amsterdam

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen
9.00 – 12.00 uur en 13.30 – 16.00 uur.

Advies over een maagverkleining?

Vul het onderstaande formulier in.    In samenwerking met: