Afvallen met medicijnen

Weet je niet of je wel geopereerd wilt worden dan zijn er ook andere manieren om af te vallen en een gezonder gewicht te bereiken. Afvallen met medicijnen is een van die manieren.

Hormonen en afvallen

De keuze voor een operatie kan lastig zijn het is daarom goed om te weten wat er nog meer mogelijk is om jou te helpen met afvallen. Het kan ook zijn dat je al eerdere pogingen hebt ondernomen om af te vallen, bijvoorbeeld met behulp van een diëtist, maar dat dat nog niet heeft geleid tot het gewenste resultaat.

Soms zijn er ook lichamelijke redenen die het afvallen bemoeilijken. Jouw hormonen kunnen het hongergevoel versterken of de stofwisseling vertragen. In dat geval kunnen medicijnen helpen om o.a. jouw eetlust te verminderen of de opname van vet voedsel te beperken.

Aanpassen eet-en leefstijl

Medicatie is een hulpmiddel bij het afvallen. Dat wil zeggen dat je naast de medicatie ook jouw eet- en leefstijl moet aanpassen om het gewenste gezonde gewicht te behouden.

Daarom gaat het voorschrijven van medicatie voor gewichtsverlies altijd samen met het volgen van een intensief leefstijltraject, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Hierbij leer je om nieuwe gewoontes in jouw dagelijks leven toe te passen. Dit traject is heel belangrijk om jouw gewicht ook op de lange termijn stabiel te houden.

Vanaf 2023 via Obesitas Centrum Amsterdam | informeer alvast naar de mogelijkheden

Afvallen met medicijnen wordt onder bepaalde voorwaarden tegenwoordig ook vergoed vanuit de basisverzekering maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Of je in aanmerking komt is onder andere afhankelijk van je BMI en eventuele onderliggende gezondheidsproblemen die zijn ontstaan door je overgewicht.

Om in aanmerking te komen voor een behandeling met medicijnen moet je minimaal 18 jaar zijn en een BMI van 27 hebben of hoger. Het te behalen gewichtsverlies is gemiddeld 8 tot 12%.

Vanaf 2023 biedt het Obesitas Centrum Amsterdam gewichtsverlies met behulp van medicatie aan. Meer informatie over hoe dit traject werkt, of hoe je in aanmerking komt volgt nog. Wil je in de tussentijd meer weten of je alvast aanmelden? Neem dan contact met ons op.

“Ik ben zo blij met het Obesitas Centrum Amsterdam,
ik heb gewoon mijn leven weer terug.”
Jannie uit Volendam
Zorgmedewerker

Heb je nog vragen?

Kom naar een van onze gratis online voorlichtingsavonden of neem contact met ons op.

Obesitas Centrum Amsterdam

Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 – 12.00 uur en 14.00 – 15.30 uur. 

In samenwerking met: