Samenwerking Obesitas Centrum Amsterdam en Ksyos voor verbeterde bariatrische zorg

1663838530944

(September 2022) – Met trots kondigen we onze samenwerking met Ksyos aan. Met 4.500 medisch specialisten en paramedici en 7.500 huisartsen is Ksyos de grootste zorginstelling van van  Nederland. Bij Ksyos ligt de focus, net als bij ons, op gezond worden en blijven.

Vanaf 1 januari 2023 gaat Ksyos het voor- en natraject verzorgen voor onze patiënten in de regio Groot-Amsterdam die een maagverkleining krijgen. Door deze nieuwe samenwerking wordt de zorg voor bariatrische patiënten, zowel op het gebied van chirurgie als ook in de preventie van obesitas, geoptimaliseerd. De verwachting is dat we volgend jaar 1.600 patiënten kunnen helpen via het zorgpad Obesitas.

Ruben Van Veen, chirurg van Obesitas Centrum Amsterdam (OCA) en OLVG vertelt: ”In Ksyos heeft OCA een deskundige partner gevonden om de kwaliteit van de bariatrische zorg verder te verbeteren en patiënten beter te begeleiden onder andere door middel van extra digitale contactmomenten. Hierbij zullen de psychologen en leefstijlcoaches van Oh My Mood Nederland en daarnaast ook diëtisten gedurende het traject intensieve begeleiding en zorg leveren met alle aandacht voor de patiënt. Ook blijven patiënten tijdens het gehele traject beter gemonitord waardoor er minder kans is op uitval.” Patiënten worden na hun operatie nog vijf jaar lang digitaal gemonitord om er zeker van te zijn dat zij de benodigde leefstijlverandering kunnen doorzetten.

Lees meer over de nieuwe samenwerking op de website van Ksyos.